Dragi moji,

Primio sam mnogo imejlova od vas u zadnje vrijeme. Na neke sam odgovorio lično, a neke odgovore sam dao kroz blogove jer su po prirodi opšti. Za neke od vas, vrijeme nastavlja da bude test. Mnogi problemi, lični, profesionalni, zakonski, finansijski… Neki od vas koji su prolazili kroz niz problema prošlih mjeseci sredili su život i lijepo  sve ide dalje svojim tokom. Sretan sam.

Iz Sunca kulja vatra, kažu naučnici. Vatrena oluja treba da udari zemlju do sljedećeg utorka. Bog će zaštititi sve one koji vjeruju u Boga i Njegova stvorenja uključujući i vas same. Bog se može dostići kroz tišinu. On je unutar vas. Uđite unutra i govorite s Bogom. Budite s Bogom. Bogu ne treba ništa od vas, jer je On bezuslovan. Sve što Mu možete dati, to ste vi sami. Predajte Sebe Sebi. Bog ste vi sami. Ko zna koliko ćemo dana još biti na zemlji!

Jednostavno živite sa zahvalnošću za svaki udisaj, svako zrno koje održava to tijelo u životu i za svaku kap vode koja postaje naša životna krv. Šta drugo možemo da radimo ovdje? Ne gledajte razlike između ljudi i umova, i gledajte ono jedinstvo koje je ispod površine tokom svog kratkog boravka na zemlji. Nema oca, majke, brata, sestre, sina ili ćerke, rođeni smo sami i umrijeti ćemo sami. Dakle opustite se. Prosto se radujte zbog ovog trenutka, a onda zbog sljedećeg, i sljedećeg. S radošću idite kroz vrijeme. Neka sreća podmazuje vaše putovanje na zemlji.

I u tuzi i u sreći, molim vas sjetite se Boga. Predajte sve svoje misli, riječi i djela kojem god Bogu prema kome osjećate jaku ljubav. Čim se rasteretite problema nakon što ste ih stavili pred Boga, ne osvrćite se i ne uzmičite. Samo idite dalje, s jakom vjerom i predajom.

Koristim ovu priliku da čestitam i zahvalim pojedinim članovima naše porodice koji konkretnim djelom ukazuju izuzetnu samilost uprkos svim neprilikama. Društvo orijentisano na profit vas možda ne shvata ili ne priznaje. Ne brinite. Nemojte da čekate na to ili brinete zbog zemaljskog priznanja ili aplauza. Ono je privremeno. Bog aplaudira vašem radu. Bog vas priznaje, što je trajno. Neka vas čistota vašeg srca vodi dalje.

M 162
Bog se može dostići kroz tišinu. On je unutar vas. Uđite unutra i govorite s Bogom. Budite s Bogom. Bogu ne treba ništa od vas, jer je On bezuslovan. Sve što Mu možete dati, to ste vi sami. Predajte Sebe Sebi. Bog ste vi sami.

Kada je tempo vremena tako jak, sve što možemo da uradimo da bismo ostali uravnoteženi na zemlji je put čistote; a to su bezuslovna djela ili činovi milosrđa. Neće pomoći ispaštanje ili meditacija kada cijeli svijet zuji od povećane energije. Zato ima toliko nesreća na ličnom, profesionalnom planu kao i u prirodi. Brujanje od povećane vibracije bi moglo da postane nepodnošljivo. Intenzitet bi mogao da ekskalira u dalje nesreće. Slabi će pasti a jaki će preživjeti. Duhovnost je snaga. Čistota će biti vaš štap podupirač. Najbolja duhovna vježba u takvo vrijeme je nesebično služenje. To samo će uzdići vašu svijest do velikih visina. To je sigurno. Neki od naših su shvatili ovu poruku glasno i jasno i spremni su da idu tim putem s jakom vjerom, uvjerenjem i samopouzdanjem. Čestitajmo im…

Ljubav i samo ljubav,

M

Komentariši