Autor: Ivana Igrić

Ljudi su mi govorili da je Mohanđi ogledalo nas samih. Nakon dvije godine od moje prve meditacije Moć čistote, kada sam prvi put čula za Mohanđija, prije nekoliko mjeseci sam to istinski osvijestila. Mohanđi zaista jeste ogledalo. Ogledalo nas samih. I ako smo dovoljno predani, dovoljno prazni, dovoljno iskreni prema sebi, pogledaćemo duboko u to ogledalo i vidjeti kako ono zna tačno u svakom trenutku šta je najbolje za nas. On nas vodi ka oslobođenju, stazom ljubavi i samospoznaje. Nikada nećemo dobiti nešto što ne možemo da podnesemo, niti ćemo ostati uskraćeni za nešto što nam „pripada”. Mohanđi je čista ljubav. Pun strpljenja za svakoga i strog otac kada je to potrebno. Konačno shvatam šta znači imati vjeru u nešto, ali iskreno vjerovati, iz dubine svoje duše. Ne samo navući masku pribrane i pozitivne osobe i govoriti svijetu: „Biće sve to dobro.“, nego zaista osjetiti taj mir u duši, spokoj kada znaš da je neko uvijek uz tebe, da te neko štiti, da ništa loše ne može da se desi i da iza svake neprijatne situacije stoji nešto što je tebi namijenjeno i da je neko uvijek uz tebe dok učiš neizbježne lekcije. Ja sam to dobila sa Mohanđijem. Dobila sam tišinu uma. Dobila sam mir u duši.

Na ritritu na Bosanskim piramidama Mohanđi je dijelio šaktipat dole u tunelima. Čekajući svoj red, odjednom sam počela da plačem nezustavljivo, preplavio me je osjećaj duboke neizrecive zahvalnosti. Nikada neću zaboraviti taj osjećaj nesebične ljubavi koju Mohanđi ima za sve nas, a koja se jednostavno osjećala u vazduhu. Samo sam u sebi govorila: „Bože, hvala ti, hvala ti što mogu ovo da osjetim. Zaista sam blagoslovena.“

Hvala ti, Oče, što si me pronašao, hvala ti na svemu što si me naučio, hvala ti što si mi pokazao šta je to bezuslovna ljubav.

Volim te!

Lektorisale: Dejana Vojnović, Jelena Marilović
Uredila: Staša Mišić, Dragana Dragojlović

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na: iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmjenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvrjedljivi, pogrdni, prijeteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.