U nedjelju, 1. avgusta 2021, ponovo je svečano otvoren Mohanji centar u Novom Sadu. u ulici Desanke Maksimović 3

Mnogima od nas ovo mjesto je već donijelo mnogo radosti i unutrašnju promjenu, kroz povremena okupljanja tokom kojih smo zajedno radili jogu, meditirali, održavali programe i radionice. U svom daljem putu razvoja, od 1. avgusta 2021. Mohanji centar je ponovo zvanično otvorio svoja vrata za sve one koji žele da unesu pozitivnu promjenu u svom životu.

Mohanji centar je mjesto na kojem će tokom cijele godine biti redovno održavane aktivnosti – kao što je jutarnja rutina od 5h do 7h ujutru (lagane joga vežbe, vežbe disanja, kratka meditacija). Pored jutarnje rutine, koja je besplatna i otvorena za sve posetioce, održavaće se i časovi Himalajske tradicionalne joge, vođene meditacije i procesi, kao i druge tehnike koje nam je podario Mohanji, kao što su: Svjesno hodanje, Svjesno plesanje, svjesno ispjevavanje mantri i drugo. Ove aktivnosti su takođe otvorene za sve uz preporučenu donaciju ili kotizaciju.

Ono što je poseban blagoslov i dar jeste energetska snaga ovog mjesta, u kom će svakodnevno biti održavana čistota i svetost prostora, što će omogućiti da sve aktivnosti koje se ovde praktikuju imaju mnogo veći efekat i snagu transformacije.

Mohanji je uveličao ovaj događaj svojim fizičkim prisustvom i tom prilikom rekao da kako bismo bili uspnešni i dostigli svoj cilj, moramo da imamo čvrsto uvjerenje, disciplinu i jasnoću svrhe. Kada imamo jasnoću svrhe, naše aktivnosti postaju strast, a ne obaveza. Mohanjijeva misija je probuditi u ljudima nenasilje i harmoniju prema svim živim bićima. Da bismo to postigli, potrebno je da imamo lidere u svimetu, a ne sljedbenike. Lideri su oni koji vode svojim primjerom i inspirišu druge da postanu lideri.

Ovo mjesto nije samo mjesto gde će se održavati aktivnosti, već mnesto koje će mnogim ljudima iz Novog Sada i gostima iz drugih mnesta, donijeti duboku unutrašnju transformaciju.

U turbulentnim vremenima, kada ništa nije stabilno i sigurno, radićemo na unutrašnjoj stabilnosti i okrenuti se ka životu ispunjenom svrhom i pozitivnošću. Ne možemo da promnenimo cijeli svijet, ali zasigurno možemo da mjenjamo sebe i radimo na sebi, što mjenja i vibraciju naše okoline.

Živjeti život i biti primjer drugima, najjača je poruka svijetu!

Željno vas očekujemo u Mohanki centru u Novom Sadu!

Adresa:
Desanke Maksimović 3, Adice, Novi Sad

Koordinator:
Aleksandra Stojanović
Kontakt: 062/448682