Protekli vikend u Mostaru je sprovedena zajednička akcija Udruženja Mohanji i ACT Fondacije, te je tom prilikom održana meditacija „Procvat ljubavi“, te uručen paket od 70 kg hrane porodici Haziri.

U subotu, 01.04.2023. u Mostaru je po prvi put održana meditacija „Procvat ljubavi“. U ugodnoj atmosferi Yoga centra Lama predstavili smo rad Udruženja Mohanji i nakon toga uronili u blagotvornu meditaciju „Procvat ljubavi“. U podržavajućoj grupnoj atmosferi stvorila se intenzivna energija i svaka učesnica je imala individualno jako iskustvo meditacije. Pred kraj meditacije svi su dobili energetski transfer koji je integrisao moćnu energiju koja je osjetno vibrirala prostorijom.

Učesnice su podijelile svoja iskustva:

 „Pojavio se čitav niz emocija, neke od njih nisu bile ugodne, ali sam na kraju osjetila ogromno olakšanje, ljubav i zahvalnost što sam živa“.

– „Bilo mi je teško da prigrlim sebe, ali kada sam se usudila da to uradim, preplavio me osjećaj čistog blaženstva.“

„Imala sam osjećaj da sam izašla iz tijela, kao da sam prestala da postojim, a kada sam se vratila u tijelo, osjetila sam ogromnu lakoću postojanja.“

„Za vrijeme meditacije dobila sam odgovor na neka pitanja i i sve se savršeno posložilo i dobilo smisao“.

„Doživjela sam blagostanje, bezuvjetnu ljubav i regeneraciju kroz iscjeljujući efekat meditacije“, zaključila je Lamia, jedna od osnivačica centra Lama.

Vesela ekipa u Yoga centru Lama

Od srca se zahvaljujemo Lamii i Majri na ustupljenom prostoru i odličnoj saradnji. Hvala i svim učesnicama koje su donirale novac ACT Fondaciji za kupovinu hrane porodici Haziri do koje smo otišli nakon meditacije.

Sedmočlana porodica Haziri živi u Salakovcu na rubu egzistencije. Podstanari su u trošnoj kući, bez osnovnih uslova za život. Otac Ali radi sezonski koseći travnjake, a njegova supruga povremeno ide u berbu grožđa. Prihvataju povremene poslove kada im se ukaže prilika. Imaju minimalni dječiji doplatak. Dvoje djece pohađa osnovnu školu, dvoje starijih su u srednjoj školi, a najstarija kćerka je zavšila srednju školu. Najmlađi sin često krene u školu gladan, pa mu je škola obezbijedila besplatan sendvič u obližnjoj pekari.

Ispred ACT Fondacije u BiH kupili smo im 70 kg hrane i 6 kg higijenskih potrepština. Srdačno su nas dočekali u svom trošnom smještaju, i ispratili sa blagoslovima i velikom zahvalnošću na pruženoj pomoći i podršci.

Veliko hvala Andrei i Meši koji su nam pomogli da obavimo kupovinu i odnesemo hranu ovoj porodici, te  na novčanoj donaciji za hranu. Meša je također uzeo Alijev broj, te će mu pomoći da u nadolazećoj sezoni košenja dobije više angažmana.

Ovaj vikend ćemo pamtiti po odličnoj energiji, nesebičnosti, otvorenosti i osmijesima svih prisutnih. Nadamo se nekom skorom druženju u Mostaru.

Volonterka ACT Fondacije kod porodice Haziri