Sedmodnevni ritrit u Istanbulu, u Turskoj, završen je 1. marta 2021. godine. uz puno zahvalnosti, ljubavi i duboke transformacije.

Pravim čudom nazvao je Mohanđi okupljanje grupe od oko 60 istinskih unutrašnjih tragalaca koji su pristigli na sedmodnevni ritrit u Istanbul, na obalu Bosforskog zaliva, iz svih krajeva svijeta. Posebno veliki broj ljudi došao je sa područja Balkana.  Tokom programa na ritritu učesnici su mogli da iskuse tehnike energične ranojutarnje tradicionalne joge i svjesnog detoks disanja sa Devi Mohan, ali i  svjesno hodanje,  meditacije ,  svjesno plesanje .
Svakodnevni satsang sa Mohanđijem otvarao je diskusije na teme dubljih aspekata uma, intelekta, ega, duše i duha. Među svojim brojnim porukama, Mohanđi je rekao: „Um pripada nama, a ne mi umu. To je važno razumjeti jer je um kolebljiv i mi zajedno s njim. Umjesto toga, treba mu dopustiti da radi svoj posao. Njegova je priroda da bude nemiran i vibrantan. Uzmite ga samo kao dio svog tijela, poput drugog organa. Vi sami ste mnogo više od uma. “ Tokom programa, učesnici su imali priliku da iskuse proces “Rođeni u izobilju” sa Devi Mohan. Ovo jedinstveno unutrašnje iskustvo vodilo je sve prisutne ka reprogramiranju na dubljem nivou kako bi vibracija izobilja ponovo procvjetala. A drugog dana, svečano je obilježen Mohanđijev 56. rođendan. U svom obraćanju Mohanđi je još jednom naglasio koliko je važno da budemo ono što jesmo, da budemo prirodni, da prihvatamo ono što dolazi, jer je to jedini način napretka. Takođe je istakao i potrebu za izuzetnom fleksibilnošću u vremenu u kojem živimo. „Nemojte biti još jedna cigla u zidu, pronađite sebe, budite zaista vi, živite svoju individualnost i jedinstvenost, zapitajte se – kako mogu da iskoristim
ovaj trenutak da doprinesem svijetu?“, bio je jasan Mohanđi.
Grupa je imala priliku da uživa u krstarenju zalivom Bosfora i uživa u opuštenom vremenu sa Mohanđijem, koji je komunicirao sa učesnicima na svoj uobičajeni, prijateljski i srdačno- lagodan način. Na samom kraju ritrita, svi prisutni su osjetili istinski blagoslov gurua tokom Šaktipata, usmjerenog na prenos duhovne energije iz viših područja svijesti od strane
duhovnog učitelja, prvenstveno ka unutrašnjem poravnanju primaoca. To su bili trenuci ispunjeni emocijama, puni zahvalnosti i ljubavi, kao i duboke transformacije.

Komentariši