Mantra je vibracija.

Mantra je jedinstven skup riječi čijim se pravilnim ponavljanjem povezujemo sa Izvorom. Uglavnom se radi o riječima iz sanskrita, pra-jezika svih postojećih jezika. Svaka mantra nosi određenu vibraciju koja poslije određenog – dužeg vremena ponavljanja prodire duboko u naš sistem, mijenjajući nas suštinski. Postoje različite mantre i svaka ima svrhu i jedinstvenu moć.

Ponavljanje mantre je posebno blagotvorno u ovom periodu naglih i čestih promijena kada je meditiranje otežano. Mantranje nam skreće misli i spontano uvodi u meditaciju.

“Povezivanje sa višim frekvencijama je postalo teško. Meditiranje je postalo teže. Ispjevavanje mantri danas ima mnogo veću vrijednost od meditacije. Samo mantranje nas vodi u meditaciju.”

Mohanđi

Što je veći broj ponavljanja, to je veći efekat mantre. Posebno se preporučuje ponavljanje mantre 108 puta odjednom. Ako se ponavljanje radi 41 dan, ostvaruje se jedan tzv. ciklus mantranja. 

Mantrati možete uvijek i svuda: Dok čekate autobus, šetate, kuhate itd. Za brojanje ponavljanja možete koristiti brojanicu. Vibracija mantre se utiskuje u brojanicu. Istu brojanicu tokom dana nosite uz sebe i ona će djelovati kao svojevrsna zaštita. 

Da bi mantra djelovala, mora da se izgovara u cjelini, razgovijetno naglas ili tiho. Mohanđi nam savjetuje da odaberemo jednu mantra koju ćemo redovno ponavljati.


Mohanđijeve mantre možete nabaviti na iTunesAmazonu, i Google Play-u (kao i u drugim digitalnim prodavnicama: SpotifyDeezerTidal, YouTube Music, Microsoft Groove, i Beats/MediaNet).