Mohanji se pridružio Ani i Vladi Divcu sa panelom drugih svjetski poznatih motivacionih govornika u četvrtak 27. maja, u Beogradu.

Tema razgovora je bila uloga pojedinca u savladavanju sukoba u polarizovanom društvu. Cilj je bio da se proširi svijest, s naglaskom na važnost smanjenja segmentacije u različitim društvenim sferama.

Učesnici panela su se dotaknuli različitih vrsta sukoba s kojima se suočavamo kao društvo, kao i rešenja kroz promociju tolerancije i različitosti. Mohanji je govorio o tome kako je važno shvatiti da je svako živo biće jedinstveno i da na svoj autentičan način doprinosi svijetu. Po rođenju smo svi različiti, stoga je živjeti svoju jedinstvenost nešto što donosi moć i pojedincu i svijetu koji prihvata sve autentične doprinose.

Smatra da je sistem koji promoviše i obrazuje ljude da se takmiče i upoređuju, korjen mnogih podjela koje danas vidimo u svijetu. Svakodnevno se takmičimo za pozicije, vlasništvo i odnose. Sada je to u ovoj Covid situaciji još vidljivije, a kako je strah pojačan to dovodi do daljih podjela.

Kada se povežemo izvan ovih privremenih vezanosti, postajemo moćni pojedinci, koji podržavaju i jačaju svaki oblik života na zemlji.

U nastavku možete poslušati konferenciju na engleskom jeziku: