Mohanđi se u Beogradu susreo sa volonterima Mohanđi Fondacije na Balkanu, kao i sa nekoliko volontera iz drugih država

Volonteri Mohanđi Fondacije na Balkanu su juče, 30. maja 2021. godine, imali priliku da se sastanu sa Mohanđijem, u Beogradu. Sastanku je prisustvovalo i nekoliko volontera iz Velike Britanije, SAD-a, Južne Afrike, Ukrajine i Kanade.

Prisutni su imali priliku da uživo čuju Mohanđijeve duboke uvide, a prostorija u kojoj je sastanak održan je odisala srećom, ljubavlju i zahvalnošću prisutnih volontera. Takođe, sastanak su mogli da prate i volonteri koji su se priključili putem Zoom-a.

Mohanđi je svim volonterima dao snažnu poruku, da je bitno nesebično služiti, te je ovom prilikom čestitao volonterima na datoj odluci. Mohanđi je istakao da je to siguran način da se pročistimo, oslobodimo pohlepe i osjećaja bilo kakvog vlasništva. Tako pročišćeni, nastavio je, dobijamo lakoću i jasnoću, bivamo osnaženi, te postajemo stabilna jedinka u društvu. Naš „društveni kapital“ ima neprocjenjivu vrijednost, a društveni kapital danas nosi mnogo veću težinu i veličinu od finansijskog kapitala.

Još jedna od mnogih poruka koje možemo podijeliti sa ovog prekrasnog satsanga sa Mohanđijem je:

„Ono što mi odašiljemo je naša suština. Jako je važno da u današnje vrijeme zračimo pozitivnošću i bezuslovnom ljubavlju, jer onda istinski mijenjamo svijet oko nas i istinski možemo da napravimo razliku u svijetu. Mi možemo da napravimo razliku i mi to i činimo.

Aktivni smo na pet kontinenata. Važna je naša čista namjera i to da činimo koliko možemo, svako prema svojim kapacitetima. Važni su naše prisustvo, volja, inicijativa i dobra namjera da uradimo nešto pozitivno za ovaj svijet. Takođe, tek ujedinjeni smo snažna sila koja pozitivnim i kontinuiranim aktivnostima donosi pozitivne promjene. Zato, ujedinimo se.“