Dragi prijatelji,

pripremili smo sjajan program za naredni četvrtak, 14.07.2022., te vas srdačno pozivamo da nam se pridružite.

U Parku Ravne u VISOKOM ćemo u 9:15 h upriličiti svečano otvaranje instalacije „Mohanji Wellness Walking“, nakon čega će Devi Mohan ovu tehniku predstaviti svim prisutnima i povesti nas u osvještavanje našeg hoda koristeći instalaciju u obliku osmice, odnosno znaka beskonačnosti.

Isti dan će u 18 h u prostoru „Košnica“ (Bistro Zdravo, Marka Marulića 2, SARAJEVO) Devi voditi Svjesno plesanje.

Šta je Wellness hodanje?

MOHANJI WELLNESS HODANJE je hiljadama godina stara tehnika koja potiče iz drevne Indije. Mohanji želi oživjeti ovu tehniku u cilju postizanja energetskog poravnanja i usklađenosti u našem tijelu. To je važna dodatna podrška našem zdravlju, imunitetu i svjesnosti.

Šta raditi?

Počnite hodati od središnje tačke simbola beskonačnosti i hodajte u smjeru kazaljke na satu prema sjeveru. Nastavite hodati duž znaka beskonačnosti 5 do10 puta. Ako imate vremena, nastavite hodatI otprilike 20 minuta.

Dok hodate, iz stomaka ispuštajte duboki zvuk poput zujanja pčele koji će dodatno pojačati poravnanje i usklađenost energije (pri udisaju naduvajte stomak, a pri izdisaju počnite sa zvukom pčele).

Kako biste upili efekat Mohanji Wellness hodanja, odmah nakon hodanja sjednite u položaj za meditaciju i iskoristite novo stanje energetskog poravnanja i usklađenosti za pozitivne afirmacije, blaženu tišinu i povezanost sa beskonačnom svijesti u sebi.

Preporučuje se da se hodanje izvodi na prazan ili poluprazan stomak, ne odmah nakon jela.

Zašto hodati na ovaj način?

Benefiti Mohanji Wellness hodanja su mnogobrojni:

– poboljšava fizičko i psihičko poravnanje, pamćenje, vid, ravnotežu tijela i funkciju mozga. Lako izgubimo koncentraciju dok hodamo pravo ili nam se zavrti u glavi dok hodamo ukrug, ali hodanje u pravcu neprekidne krivulje, u znaku beskonačnosti, poboljšava koncentraciju i vrlo je efikasno u oslobađanju od stresa.

– hodajući na ovaj način, prema magnetnom polju Zemlje, pa nasuprot istom, naše tijelo se energizuje, a čakre (energetski centri) se usklađuju.

– pomaže u ravnoteži visokog krvnog pritiska, kao i nivoa šećera u krvi.

– može dovesti do olakšanja kod artritisa i problema s koljenima zbog stalnog prebacivanja težine sa skočnog zgloba na stopalo.

– poznato je da pomaže u razvoju multisenzorne integracije, zbog čega se preporučuje djeci/osobama sa poteškoćama u učenju, ADHD-om (poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje) itd.

Šta je Svjesno plesanje?

Svjesno plesanje je oslobađajuća tehnika koja nas vodi u osvještavanje tijela i spoznaju sebe na sasvim novi način. Poslije primjene ove tehnike, duša i tijelo su u savršenom balansu.

Ovo postižemo na najprirodniji način – kroz ljepotu i slobodu pokreta. U ritmu zanosne muzike i vibracija koje proizvodimo glasom, jednostavno slavimo život kroz radost pokreta.

Broj mjesta za Svjesno plesanje je ograničen. Više informacija putem broja +387 63 020 009.

Svi su dobrodošli, a mi se radujemo druženju.

Vaš Mohanji tim BiH &

Devi Mohan