Devi Mohan je svečano otvorila prvu instalaciju znaka beskonačnosti za izvođenje tehnike Mohanji wellness hodanje, u Parku Ravne 2 u Visokom.

U duhu dugogodišnje saradnje i prijateljstva, Devi Mohan, Globalna ambasadorka Mohanji fondacije, 13. jula 2022, na poziv dr. Semira Osmanagića, posjetila je Park Ravne u Visokom. Povod je bio posjeta Novaka Đokovića zbog otvaranja teniskih terena, koje je Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” izgradila uz podršku Fondacije Novak Đoković.


Narednog dana, 14. jula, Devi je svečano otvorila novoizgrađenu instalaciju znaka beskonačnosti za izvođenje tehnike Mohanji wellness hodanje, koja se nalaze pored multimedijalne sale u Parku Ravne 2 u Visokom. Prisutnim gostima su se obratili Devi i dr. Osmanagić, razmjenjujući tople riječi o međusobnoj prijateljskoj podršci, koje ove dve fondacije godinama njeguju. 

Ova drevna tehnika meditacije u pokretu ima mnogobrojne blagotvorne efekte po zdravlje i doprinosi cjelokupnoj životnoj ravnoteži. Ova tehnika je pogodna za sve uzraste, tako da je pored velikog znaka beskonačnosti napravljena i manja instalacija namjenjena djeci.


“Smatram da je ovo savršena lokacija za instalaciju koja omogućava izvođenje ove drevne tehnike, te vjerujem da će mnoge generacije koje dolaze, imati benefite od ovoga”, rekla je Devi tokom otvaranja.


“Naše višegodišnje prijateljstvo sa Mohanđijem, Devi i fondacijom je jedan od temelja za mjesta, kao što je Park Ravne. Ovo je mjesto energije, duhovnosti i ljekovitosti u svakom smislu. Sve instalacije u ovom parku su nastale kada takvi ljudi osjete da tu trebaju ostaviti svoj pečat. Ovaj znak beskonačnosti simbolizuje povratak drevnom znanju, koje nam je potrebno za budućnost,” podijelio je svoje utiske dr. Osmanagić. 

Nakon ceremonije otvaranja instalacije, Devi je objasnila način izvođenja ove djelotvorne tehnike i zajedno sa dr. Osmanagićem predvodila hodanje u znaku beskonačnosti. Prisutni gosti su nakon hodanja uživali u meditaciji, u miru prirode Parka Ravne, mekoći rosne trave, upijajući ljekovite sunčeve zrake i oslobađajuću energiju pokrenutu nakon ove tehnike. 

Devi je iskoristila priliku da posjeti Tunel Ravne i poznati Mohanđijev kamen, koji se nalazi na mjestu za koje je Mohanji procjenio energetski najsnažnijim u tunelima.