Kad pronađete Hrista u sebi, tada ćete ispoljavati Hrista oko sebe, imaćete iskustvo Hrista i onoga što vas stabilizuje, ta stabilnost će se ispoljavati.

Želim vam srećan Božić!

Želim vam svima svijest iz koje Hrist funkcioniše, Hristovu svijest, svijest koja je ogromna, neizmerljiva, nedokučiva i koja, takođe, sve obuhvata, u potpunosti sve uključuje. Sve, sva bića Zemlje, sva bića Univerzuma, cijeli Univerzum je uključen i sve je sakupljeno u ovu svijest. Kad funkcionišete u svijesti koja je ogromna, nema odvojenosti, nema takmičenja, nema poređenja, mi smo sve. Zapravo, mi smo sve te stvari. Mikrokosmos je makrokosmos i makrokosmos je mikrokosmos. Sve uključuje sve.

Dakle, svijest takve prirode može samo da proizvede saosećanje, ljubaznost, bezuslovnu ljubav, nesebičnost, čistotu misli, riječi, namjera, djela, kao i nenasilje u svim aspektima postojanja. Nema nasilja u mislima, nema nasilja u izražavanjima, niti bilo koje vrste nasilja u djelima. Svijetu je sada potrebna takva svijest. Svi mi imamo takav potencijal. Svi smo mi isti. Svi imamo potencijal da ispoljimo svoj najviši ljudski potencijal a to je Hristova svijest, svijest koja je sveobuhvatna i 100% uvijek puna ljubavi. Nema očekivanja, nema odbijanja nijedne aktivnosti, nema bježanja od stvarnosti, prisutnost u sadašnjosti sve vrijeme, u sadašnjem vemenu, šireći pozitivne i iznova stvorene momente ljubavi. Ljubav je veoma moćni napitak. Ljubav uvijek obnavlja. Ljubav podmlađuje. Ljubav je najbolji lijek koji je svijet ikada vidio, koji je naš ljudski život ikada vidio. Ljudski život je najviši izražaj. I, sve što je niže od svijesti koja je sveobuhvatna, nije najviši ljudski potencijal. Naš najviši potencijal je saosećajnost, ljubaznost, nesebičnost, bezuslovna ljubav, nenasilje i upravo to treba da izazovemo u ovim vremenima i uvijek.

Kad govorimo o Hristovoj svijesti, to je odgovornost, to znači prvo dostići sebe. Moramo da pronađemo sebe iznutra, da se nastanimo u onom nepromenljivom, nepojmljivom dijelu sebe. I onda, da budemo svjedok tog dijela sebe oko nas, u cijelom Univerzumu. Svuda su sve izrazi iste energije, istog Oca, istog materijala od kog je sačinjen Otac, od kog je sačinjen Bog, iste Božije čestice. Sve što se kreće i što se ne kreće povezano je sa tim istim materijalom. A kad jednom postanete svjedok tog materijala, jednom kad ga iskusite, ne postoji odvojenost. Ova neodvojenost je naša odgovornost. Kako biste to postigli, morate da pronađete sebe.

Jednom kad pronađete Hrista u sebi, tada ćete ispoljavati Hrista oko sebe, imaćete iskustvo Hrista i onoga što vas stabilizuje, ta stabilnost će se ispoljavati. A, kad ispoljavate stalno tu stabilnost, vi ste sveprisutni. To je Hristova svijest. Nema očekivanja. Nema poređenja. Nema takmičenja. Nema lutanja ni za čim u svetu. Ne trebaju odobrenja da budete vi. Mi smo jedinstvene kreacije. Mi smo jedinstvena bića i naš cilj, naš zahtjev, ili naše pravo je da ispoljimo svoj potpuni potencijal u ovom svijetu.

Želim vam Hristovu svijest. Želim vam divan Božić i neka vas ovo vrijeme obasja izvan sve tame koja se dešava širom svijeta. I, takođe, neka iz vas ka svijetu isijava blistava svjetlost, sve vrijeme.

Želim vam srećan Božić!

Ovo je bio Mohanđi za vas.

Originalnu poruku možete poslušati ovdje: