Po prvi put, održani su časovi u pojedinim školama, kao i čas za zaposlene u jednoj novosadskoj kompaniji.

Povodom Međunarodnog dana joge koji se obilježava 21. juna, instruktori Himalajske škole tradicionalne joge Sanela Milošević, Sanja Stanković, Staša Mišić i Dejan Ćosić, održali su programe za odrasle i za decu, širom Balkana. Ove godine, po prvi put, održani su časovi u pojedinim školama, a po prvi put, čas joge je organizovan i za zaposlene u jednoj novosadskoj kompaniji.

Časovi za djecu su održani za učenike prvog i trećeg razreda u Srednjoškolskom centru „Gemit-Apeiron“ i decu uzrasta od 6 do 9 godina, u vanškolskom dnevnom boravku „Školigrica“u Banjaluci, zatim u SOS Dječijem selu Sarajevo, u Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj, čas je održan uz podršku Ambasade Indije u Osnovnoj školi “Monte Zaro” u Puli, a u Srbiji u Novom Sadu, časovi su održani u dvije škole, za djecu uzrasta od 7 do 9 godina u Osnovnoj školi “Petefi Šandor”, kao i za djecu sa posebnim potrebama, uzrasta od 12 do 13 godina u Specijalnoj školi “Dr Milan Petrović”. Ove časove širom Balkana, vodila je Staša Mišić.

Po prvi put, ove godine, zaposleni u jednoj novosadskoj kompaniji uključili su se u obilježavanje ovog značajnog dana, a čas joge vodila je Sanja Stanković. Zaposleni koji su imali priliku da učestvuju na času joge pod utiskom su da je joga podstakla timski duh među kolegama, i povećala volju i entuzijazam za radne aktivnosti, te da će morati češće da praktikuju joga vežbe. Povodom ovog značajnog dana, Sanela Milošević održala je čas u Splitu, u Hrvatskoj, a Dejan Ćosić joga čas u Bijeljini, u BiH.

Na cijelom Balkanu, u programu obilježavanja Dana joge, ukupno je učestvovalo oko 220 djece i tinejdžera, i oko 30 odraslih.