Konferencija za štampu održana je 20. jula 2021. godine, u Boho baru u Beogradu, kako bi se predstavio Festival svijesti koji se održava ovog vikenda.

Uticajne zvanice i influenseri su prisustvovali događaju, a lokalni novinari su sjajno izvještavali sa večernjeg događaja.

Mohanđi je održao moćan govor o razlozima zbog kojih je u ovo vrijeme neophodno održati festival. Kada nas okolnosi testiraju koliko smo izdržljivi, važno je slaviti život i najviše ljudske osobine i vrijednosti, to jest pomjeriti se izvan zadržanih sjećanja na negativne situacije, emocije i kolektivnu svijest. Takođe je naglasio da kada slavimo i doživljavamo transformaciju na događajima poput festivala, i to ni manje ni više nego Festivala svijesti, mi zaranjamo dublje, jer se to iskustvo ugrađuje u našu psihu mnogo više od pukih naučenih informacija.

Domaćini su pozdravili specijalnog gosta večeri, Njegova ekselencija ambasador Venecuele u Srbiji, gospodina Dimasa Jesusa Alveranga Gera.

Uslijedila je fenomenalna tehnika Svjesnog plesanja sa Devi Mohan, a Jelena Fassbender je završnicu obogatila sa izvedbom pjesme Reimagine, uživo – himnom Svjetske alijanse svijesti (World Consciousness Alliance WCA). Svi učesnici uživali su u Svjesnom plesanju tako da su opuštenost, spontanost, kreativnost, radost i nada mogle da nađu put do svih pora njihovih bića. Učesnici su bili oduševljeni iskustvom ove nove tehnike za mnoge, kao meditativnog autentičnog pokreta ka unutrašnjoj istini i slobodi.

Gosti su se poslije plesa osvježili hladnim pićima i okrijepili ukusnom veganskom hranom koju je pripremio Rai catering, u susret festivalu predstojećeg vikenda. S posebnom zahvalnošću našim domaćinima – Boho baru, na tvrđavi Kalemegdan, napustili smo tu prelijepu lokaciju, potpuno ispunjeni radošću.

Kako se festival i pun mjesec poklapaju istog dana, izvrsno je vrijeme da se (ponovo) povežemo sa našom prirodom, u njenoj najvišoj frekvenciji; tako da je ovo vrijeme da dostignemo svoj najveći potencijal na vrhuncu ljetnje vreline, spremni da nas ta vatra transformiše u ono što zaista jesmo.

Festival svijesti održaće se 24. jula 2021. godine na Adi Ciganliji, na Makiškoj strani, u Beogradu. Biće to cjelodnevni događaj od 7:00h do 21:00h i to za cijelu porodicu – sa širokim asortimanom aktivnosti za tijelo, um i dušu – istinsko ujedinjenje sa unutrašnjim izobiljem. Svi su dobrodošli, jer je ovo vrijeme ljubavi, saosjećanja i uključivanja svih bića.

Za više informacija o festivalu pročitajte ovdje. 

Karte možete kupiti UŽIVO na sljedećim lokacijama:

BEOGRAD
Svakog dana – od 10 do 18 sati
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 95/17, prostor jedinstva
Kontakt: +381 64 3845253

NOVI SAD
Ponedjeljak, utorak srijeda: 14:00 – 20:00 i četvrtak, petak: 9:00 – 14:00
Adresa: Milke Grgurove 2, stan 4. Produžetak Jirečekove 5c. Novi Sad
Kontakt: +381 63 8733442

Ili ONLAJN ovdje.

Festival VIRTUELNO  možete pratiti pogledate ovdje.