Ovaj kurs će vam dati znanje o tradicionalnoj jogi – onako kako se praktikovala u drevna vremena, a da je pritom ostala relevantna i danas.

Takođe će donijeti svjesnost, pažnju i mir u vaš život. Fokusiraće se na razumijevanje discipline – ulaska ka unutru, ka sebi, i povezivanja sa našim unutrašnjim ja.

Tokom 4 vikenda pokriće se osnove joge koje će vam dati jake temelje da se osjećate samouvjereno da jogu radite samostalno. Ovo je mjesto za početak i savršeno je za potpune početnike ili ljude koji su samo povremeno praktikovali jogu. Takođe je odličan način da se vratite svojoj joga praksi ako ste napravili pauzu ili samo želite da osvježite osnovno znanje.

Mnogi na jogu gledaju samo kao na fizičke vježbe ili vježbe disanja. Međutim, tradicionalna perspektiva naglašava aspekt svjesnosti – o našem tijelu, dahu, umu i duši. Pravi pristup jogi vam pomaže da izgradite imunitet, dobro zdravlje, mir i zadovoljstvo.

Kurs će voditi Uša Lakšminaraian, glavni predavač joge pri Himalajskoj školi tradioncionale joge (HŠTJ). Tokom kursa biće uključeni praktični časovi lagane joga vježbe, asane, pranajame i tehnike opuštanja.

Ključni aspekti kursa:

  • Fokus na praksu joge i razumijevanje holističke perspektive joge
  • Omogućiti učesnicima da nastave samostalno sa redovnom joga praksom i da održavaju rezultate vježbanja
  • Pažnja posvećena svakom učesniku pojedinačno

Svi časovi će se izvoditi uživo putem Zoom-a. Snimci će biti dostupni tokom trajanja kursa, za sve one koji su čas propustili ili bi željeli da ponovo pređu gradivo. 

Kurs traje od 2. do 24. oktobar 2021, Uključuje četiri vikenda u oktobru – subotu i nedelju, 2,5 sata dnevno (tj. 2-3, 9-10, 16-17. i 23-24. oktobra).

Vrijeme održavanja časova: 13-15.30h

Ko može da prisustvuje:

  • Svako ko želi da nauči tradicionalnu jogu i uključi je u svoj dnevni raspored
  • Svi koji već vježbaju, ali žele da usavrše svoje znanje ili nauče autentični tradicionalni stil joge
  • Svako ko želi da uključi jogu kao dio svoje duhovne prakse
  • Svi koji žele da počnu pripreme za 200-časovni kurs obuke za joga instruktora koji će se kasnije održati.

Napomena: U slučaju da neko već ima zdravstvene poteškoće, molimo vas da to podijelite sa organizatorima. Sve vježbe joge treba da budu samo uz odobrenje odgovarajućih ljekara.

Kotizacija za učešće na kurs: 45 evra

PRIJAVI SE!

Za sva dodatna pitanja, pošaljite nam imejl na info@himalaianschool.comTop of Form