Osnaženi, nesutrašivi i zadovoljni učesnici onlajn programa sa Mohanjijem.

Svako zaslužuje dobar, miran i stabilan život. – Mohanji

Tokom prve dvije nedjelje ovog mjeseca, preko 800 osoba iz različitih krajeva svijeta, imalo je priliku da jedanaest dana u kontinuitetu, prisustvuje onlajn radionici pod nazivom “Osnaži se – tvoje putovanje od straha do slobode”, koju je vodio Mohanji lično. Ovo je samo jedna u nizu najavljenih radionica putem kojih se između ostalog, upoznajemo sa jednostavnim tehnikama, koje nam pomažu u postizanju jasnoće i stabilnosti, te rasterećenijeg svakodnevnog života.

Prisutni su imali priliku da svakodnevno komuniciraju sa Mohanjijem i postavljaju pitanja, kako bi stvorili jasniju sliku o svim temama koje su se obrađivale svih jedanaest dana.

Tokom prvog susreta, Mohanji je govorio o istinskom značenju “osnaživanja”, pojašnjavajući da smo u stvari osnaženi onda kada na nas ne utiču životna iskustva i kada imamo snagu da tečemo kroz život, doživljavajući iskustva iz momenta u momenat, ne noseći sa sobom boli i teški prtljag onih iskustava koja doživaljavamo kao negativna.

Teme kao što su životna svrha, putovanje duše i karmički odnosi su samo neke od mnogobrojnih tema kojih su se prisutni doticali tokom radionica. Objašnjavajući glavne izvore patnje i nezadovoljstva u životu ljudi, Mohanji je podvukao važnost dosljednosti u obavljanju duhovne prakse, kako bi se podigli na viši nivo svijesti i postigli unutrašnju stabilnost.

Veliku pažnju je najviše privukao razgovor o nivoima distrakcija, koje nam utiču na doživljavanje iskustva, a dešavaju se kad um nije u potpunosti prisutan tokom aktivnosti koje obavljamo u datom momentu. Mohanji je cijeloj grupi predstavio jednu vrlo jednostavnu i djelotvornu tehniku, koja nam, kad je praktikujemo redovno, pomaže da budemo prisutni u sadašnjem trenutku.

Radionica je vođena na engleskom jeziku, ali su učesnici imali priliku da prate simultani prevod na nekoliko jezika (hindi, francuski, slovenački, srpski, španski i malajamski). Takođe, za sve one koji nisu mogli pratiti program uživo, organizatori su obezbjedili pristup snimka svake sesije, određeno vrijeme.

Neki od učesnika su podjelili svoja iskustva nakon programa:

“Dobili smo sjajne tehnike putem kojih možemo prevazići smetnje ka sretnijem i stabilnijem životu.” – Eyamini Anbalagan, UAE

“Osim njegovih reči, duboko osećam suptilne i intenzivne vibracije Mohanjijevog prisustva, ukazujući na aspekte o kojima treba da razmislim. On mijenja i uklanja tu “maglu” negativnosti u nama. Njegovo prisustvo ostavlja snažan uticaj.” – Puđa Gandi, Indija

“Veoma sam zahvalna na ovoj prilici. Već sada osjetim veliku promjenu o načinu percipiranja i prihvatanja situacija. Osjetim kako mi njegova energija pomaže pri otpuštanju nepotrebnih obrazaca u ponašanju i postizanju sve veće autentičnosti. Takođe, vrlo mi je zanimljivo što se moj radni raspored uklopio sa rasporedom radionice, tako da sam cijeli program mogla pratiti uživo.” – Tihana Frleta, Hrvatska

Radujemo se što možemo najaviti narednu onlajn radionicu, koja će se održati početkom decembra ove godine.