MOHANJI WELLNESS HODANJE je hiljadama godina stara tehnika koja potiče iz drevne Indije. Mohanji želi oživjeti ovu tehniku u cilju postizanja energetskog poravnanja i usklađenosti u našem tijelu. To je važna dodatna podrška našem zdravlju, imunitetu i svjesnosti.

Šta raditi?

Počnite hodati od središnje tačke simbola beskonačnosti i hodajte u smjeru kazaljke na satu prema sjeveru. Nastavite hodati duž znaka beskonačnosti 5 do10 puta. Ako imate vremena, nastavite hodatI otprilike 20 minuta.

Dok hodate, iz stomaka ispuštajte duboki zvuk poput zujanja pčele koji će dodatno pojačati poravnanje i usklađenost energije (pri udisaju naduvajte stomak, a pri izdisaju počnite sa zvukom pčele).

Kako biste upili efekat Mohanji Wellness hodanja, odmah nakon hodanja sjednite u položaj za meditaciju i iskoristite novo stanje energetskog poravnanja i usklađenosti za pozitivne afirmacije, blaženu tišinu i povezanost sa beskonačnom svijesti u sebi.

Preporučuje se da se hodanje izvodi na prazan ili poluprazan stomak, ne odmah nakon jela.

Zašto hodati na ovaj način?

Benefiti Mohanji Wellness hodanja su mnogobrojni:

– poboljšava fizičko i psihičko poravnanje, pamćenje, vid, ravnotežu tijela i funkciju mozga. Lako izgubimo koncentraciju dok hodamo pravo ili nam se zavrti u glavi dok hodamo ukrug, ali hodanje u pravcu neprekidne krivulje, u znaku beskonačnosti, poboljšava koncentraciju i vrlo je efikasno u oslobađanju od stresa.

– hodajući na ovaj način, prema magnetnom polju Zemlje, pa nasuprot istom, naše tijelo se energizuje, a čakre (energetski centri) se usklađuju.

– pomaže u ravnoteži visokog krvnog pritiska, kao i nivoa šećera u krvi.

– može dovesti do olakšanja kod artritisa i problema s koljenima zbog stalnog prebacivanja težine sa skočnog zgloba na stopalo.

– poznato je da pomaže u razvoju multisenzorne integracije, zbog čega se preporučuje djeci/osobama sa poteškoćama u učenju, ADHD-om (poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje) itd.