Mohanđi, zajedno sa predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac, Fondacije Novak Đoković i Udruženja Mohanđi Srbija, posjetio Kosovo

Tokom dvodnevnog hodočašća mira, 18-20. septembar 2021, Mohanđi kao hodočasnik dolazi prvi put na Kosovo i Metohiju, gdje je obišao najznačajnije spomenike stare srpske kulture i dragulje kulturne i duhovne baštine.

Zajedno sa predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac, Fondacije Novak Đoković i Udruženja Mohanđi Srbija, obišao je manastire Gračanica, Pećka Patrijaršija i Visoki Dečani. Tom prilikom udružene fondacije obezbjedile su pomoć onima kojima je to najpotrebnije i izmamili osmijehe na licima 55 đaka osnovne škole „Svetozar Marković“ u Velikoj Hoči, kojima su darivale pomoć u poklon paketima za svakog đaka. Takođe su obišli i Dom Kulture Gračanica gdje su se upoznali sa aktivnostima ove institucije koja se zalaže za očuvanje kulturne baštine u ovom području.

Tokom posjete Mohanđi je istakao koliko je značajno širenje mira i zajedništva među svim članovima u društvu. Takođe je izjavio: „Naša misija je ujedinjenje svijeta kroz ljubav, humanost, nesebično davanje. Najveća snaga i bogatstvo je kada dijelimo ono što imamo, van svih ljudskih barijera. Prije nekoliko godina Udruženje Mohanđi Srbija je organizovalo humanitarne akcije na području Kosova i Metohije. Drago mi je da se ponovo vraćamo jer je naš cilj da damo doprinos mjestima na koja idemo a sada ujedinjeni sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Fondacijom Novak Đoković u okviru projekta “Zajedno za Kosovo 2021” možemo mnogo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije“.

Projekat “Zajedno za Kosovo 2021” je početak saradnje tri fondacije. Udruženje Mohanđi Srbija planira da nastavi sa dobrotvornim akcijama za ljude Kosova.