Novoosnovana ACT fondacija Crna Gora donirala dječijem prihvatilišu u Bijeloj najpotrebnije

Mohanđi je 7. jula 2021. posjetio dječije prihvatilište u Bijeloj, u Crnoj Gori. Kao prva dobrotvorna inicijativa novoosnovanog tima ACT fondacije Crna Gora, u posjetu ovom prelijepom prihvatilištu za napuštenu djecu, „Omladina“, bili su uključeni i Devi Mohan, globalni predsjednik ACT-a, Dražen Dobrković, predsjednik Udruženja Mohanđi Crna Gora, Tanja Milošević, predsjednica ACT-a u Crnoj Gori, kao i članovi ACT fondacije u Crnoj Gori među kojima i Jelena Marić, kao i drugi članovi Mohanđi Fondacije iz Crne Gore i drugih zemalja svijeta. Tim je uživao u susretu sa ovim jedinstvenim prihvatilištem koje vodi računa o 90 dece uzrasta od 3 do 18 godina. Sklonište „Mladost“ takođe nudi dnevni boravak i druge usluge za 15 djece iz spektra autizma.

Tokom posjete, tim ACT-a donirao je upravo one predmete koje je osoblje prihvatilišta prethodno navelo kao najpotrebnije: 6 lejzi begova za dječiju udobnost u skloništu, 60 peškira za plažu i ostalu opremu za plažu, kao što su gume i mišići za plivanje, lopte i druge igračke, kao i 25kg sezonskog voća, slatkiša i igračaka za najmlađe članove. Učesnici nedavnog ritrita sa Mohanđijem u Crnoj Gori dali su svoj doprinos donacijama.

Tokom posjete, Mohanđi i ACT tim su komunicirali sa djecom, obasipajući ih ljubavlju i pažnjom, posebno najmlađe članove. Zatim su razgovarali sa djecom tinejdžerskog uzrasta malo opširnije, kako bi saznali više o njima, njihovim potrebama i snovima. Neki od njih su izrazili želju da se pridruže ACT-u i služe društvu, dok se jedna devojka ponudila da napiše pjesme i nacrta ACT-ov logo na svoj način. Manja djeca su nudila zagrljaje i bila su tako srećni da budu u zagrljaju. Ovo je bilo zaista dirljivo iskustvo koje je ostavilo dubok utisak na sve prisutne i podsjetilo na Mohanđijeve riječi „Svi treba da preuzmemo odgovornost za svoje bližnje, posebno za mlade. Oni su najdelikatniji, najkrhkiji. Oni su budućnost ove planete. Neka svi budu uključeni u našu ljubav, neka svi budu članovi naše porodice. Imajući ovo na umu, možemo izlječiti našu planetu u jednoj generaciji .“