Njegove riječi imaju dublje značenje. Ponekad smo samo dovoljno blagosloveni da povežemo stvari i shvatimo nagovještaje.

Autor: Milica Mišković

Lektorisala: Dejana Vojnović

Kako se naše putovanje u Kerali nastavlja, i dalje koračamo ruku pod ruku sa životnim lekcijama i brojnim blagoslovima.

Juče smo posjetili ajurvedsku kliniku koja se nalazi na obali prelijepe rijeke. Ukazala nam se prilika da se tamo fotografišemo i uživamo u prizoru. U jednom trenutku pozvala sam Mohanđija da nam se pridruži na fotografiji i da stane ispred, ali je on odgovorio: “Bez brige, ostaću iza. Ionako sam uvijek iza vas.” U tom trenutku sam se samo nasmiješila i klimnula glavom. Kasniji događaj tog dana potvrdio je njegovu izjavu.

Grupa od nas devet se podijelila u dva automobila i krenula nazad kući. Mohanđi je otišao u prvom autu, a nas petoro se vraćalo u drugom.

Toplo vrijeme i dugi sati vožnje natjerali su nas da zaspimo gotovo momentalno. Kada smo stigli na odredište i probudili se, vozač nam je rekao: “Dobro je da ste spavali, izbjegli smo smrt.”

Prvo smo pomislili da je to šala, ali on je bio ozbiljan. Dok je vozio, pao je mrak, a on je zaspao na par sekundi. Zatim je osjetio kako ga neko tapka po ramenima i jasno je čuo Mohanđijev glas kako ga nekoliko puta zove po imenu. Tada se probudio i vidio da nailazimo na kamion iz suprotnog smjera.

Odmah sam se sjetila reči: “Uvek sam uz vas.“

Jutros smo rekli Mohanđiju šta se dogodilo. Nasmejao se i samo rekao: “Da, morao sam da ga probudim.”

Pamtiću ovaj događaj kao čisti primjer Mohanđija koji stoji iza svojih obećanja.

Takođe, ovo je bio nježni podsjetnik da njegove riječi imaju dublje značenje, ma koliko obično izgledale u tom trenutku. Ponekad smo samo dovoljno blagosloveni da povežemo stvari i shvatimo nagovještaje.

Hvala što si uvijek naš oslonac. 

S ljubavlju,
Milica