Povodom Međunarodnog dana joge i 6. godišnjice Svjesnog hodanja organizovan je cjelodnevni joga izlet.

Već nekoliko godina unazad Udruženje Mohanđi Srbija gostuje na izletu na Čeneju, koji organizuje Sportsko udruženje “Joga Om”. Tako smo i ove godine imali prilku da predstavimo Mohanđijeve tehnike na ovom divnom druženju.

Tokom toplog ljetnjeg dana na svježem vazduhu, okruženo životinjama na salašu Volić, uživalo je oko 30 ljudi. Dan je započeo podjelom poklona – zelenih kačketa sa natpisom “Joga Om” koje je Jelena Ilić napravila i podijelila za dobrodošlicu. Učesnici ovog druženja su imali priliku da se otiskom prsta potpišu na sliku sa logom Međunarodnog dana joge. Događaj je uveličan srdačnošću i ljubaznošću domaćina salaša, Ljube i Karoline Volić.

Učesnici su radili jogu koju je vješto vodila Jelena. Nakon toga je uslijedilo opuštanje i kupanje u divnim zvucima gong kupke koju je priredila Anika Petrović.

Nakon zdravog, veganskog doručka, Biljana Vozarević, Mohanđi ačarja, predstavila je Mohanđijeve tehnike i svi prisutni su imali priliku da iskuse svjesno hodanje i svjesno plesanje. Bosonogo hodanje po svježe ošišanoj travi po salašu je bio fenomenalan ugođaj povezanosti sa prirodom. Svjesno plesanje, i postignuti mir usred slobodnih, energičnih pokreta, svima su podigli energiju.

Uz umilnu pjesmu Krišna Dasa, Biljana i Jelena su davale učesnicima Mohanđi energetski transfer. Jedna od učesnica imala je vrlo dubok doživljaj, jer je po prvi put doživjela jarku svjetlost unutrašnjim vidom. Opušteni i rasterećeni, pomalo umornog tijela od dinamičnih pokreta, svi prisutni su osjetili blaženstvo.

Za sam kraj, profesorka muzičkog Luna, svirala je flautu i ispunjavala muzičke želje. Uz zdrave i ukusne voćne poslastice druženje se bližilo kraju a istinsku sreću ovako provedenog dana niko nije mogao da sakrije.