Svjetski Festival svijesti, otvoriće svoja vrata za sve ljubitelje tradiconalnih tehnika meditacije i joge sa ciljem povezivanja sa sobom, na Adi Ciganliji 24. jula.

Svjetski Festival svijesti, u originalnom nazivu Festival of Consciousness, pod simboličnim sloganom „Vratite se sebi“ otvoriće svoja vrata za sve ljubitelje tradiconalnih tehnika meditacije i joge sa ciljem povezivanja sa sobom, na Makiškoj strani Ade Ciganlije 24. jula.

Dan punog mjeseca, 24. jul 2021. godine, smatra se jednim od energetski najmoćnijih dana i idealna je prilika za postizanje unutrašnjeg balansa i povezivanja sa samim sobom. Upravo tog dana, na otvorenom prostoru u prirodi na Makiškoj strani Ade Ciganlije održaće se Festival svijesti koji se održava na svjetskom nivou, a sa ciljem da ponovo poveže ljude sa njima samima kako bi se postigla svijest o sebi kao cjelovitom biću i uspostavio unutrašnji sklad.

Ovaj, po mnogo čemu do sada neviđen festival na našim prostorima, ponudiće svojim posjetiocima bogat i raznovrstan cjelodnevni program sa početkom od 7.30h. Pod vođstvom svjetski priznatih stručnjaka i instruktora, svi prisutni moći će da se oprobaju u tradicionalnim tehnikama Himalajske škole tradicionalne joge, meditacije, pranajamama (vježbama disanja), Svjesnom plesanjuMai Tri metodi dubinskog čišćenja i uspostavljanja balansa, kao i unutrašnje transformacije, a kroz transformativne razgovore sa Mohanđijem, kroz pitanja i odgovore, i priliku da se dublje povežu sa sobom. U okviru raznovrsnih zona na festivalu, poseban dio biće posvećen djeci koja će moći da uživaju u kreativnim radionicama, specijalnoj jogi za djecu i mnogim drugim zabavnim aktivnostima.

Kako je Festival Svijesti humanistički i ekološki orijentisan, dodatnu vrijednost mu daju i dobrotvorne aktivnosti kojima se pruža prilika da se odužimo zajednici i prirodi za sve ono što nam pružaju, a posjetioci će imati priliku da degustiraju zdravu i ukusnu vegansku hranu i pića.

Festival je u organizaciji Mohanđi Fondacije čiji je začetnik Mohanđi, humanista koji je svoj život posvetio svijetu i osnovao dobrotvorna društva i nevladine organizacije širom svijeta, dobitnik brojnih priznanja svjetskih zvaničnika i autor nekoliko knjiga u kojima govori o svom učenju koje se temelji na duhovnom oslobođenju. “Jednom kada se povežete sa samim sobom, počinjete da uviđate cjelovitost i savršenstvo koje je već tu, unutar vas, bez obzira kojoj kulturi pripadate. Vrlo je važno razumjeti da ovo nije nešto što se može pokupiti spolja i to je povod za ovaj festival”, izjavio je Mohanđi koji će držati i predavanja na samom festivalu.

Karte za festival mogu se naručiti putem DDticketing, po ceni od 6.490 dinara, za studente po ceni od 4.190 dinara dok je ulaz za djecu do 12 godina, besplatan.

Za više informacija o festivalu posjetite link ovdje.