Ako se povežemo sa Majstorom bez ikakvih očekivanja, vrata njegove svesti će se automatski otvoriti i moći ćemo da iskusimo sve više i više njegovih čuda.

Autor: Barbara Dizdarević

Lektorisala: Dejana Vojnović

(Imena likova u ovoj priči iz stvarnog života su izmišljena, zbog privatnosti)

Promena nečije sudbine, uklanjanje mogućnosti stravične smrti ili teških fizičkih povreda, smanjenje karmičkog tereta treptajem oka – sve je moguće uz milost Učitelja, čak i za one koji nisu direktno povezani sa njim.

Bila je to opuštena, sunčana nedelja 9. avgusta 2020. kada sam otišla u posetu kafiću koji je nedavno otvorila grupa prijatelja na reci Savi, u Beogradu, u Srbiji. Otišla sam tamo sa prijateljicom Ellom. Posle nekoliko sati pridružila nam se grupa prijatelja mog prijatelja, koje nikada pre nisam upoznala. Dok su svi uživali u vinu, muzici i smehu, pošto ne pijem alkohol, ja nisam puno naručivala.

Inače, kada god se vidimo, prijateljica me vozi kući, iako živi u drugom delu grada, daleko od mog. Te večeri nam se pridružio jedan njen prijatelj koji živi blizu moje kuće. Odlazio je u isto vreme kada sam i ja želela da odem, pa je rekao da će me povesti. U ovom blogu ćemo ga zvati Džon.

Seli smo u njegov auto. Pomoću aplikacije na svom telefonu koja prati lokaciju policije na putevima, primetio je da će uskoro na našoj ruti biti policija. Shvatili smo da nikako ne možemo krenuti drugim putem i izbeći ih. Iako nije popio puno i uopšte nije bio pijan, nekoliko čaša vina predstavljalo bi problem za policiju ako bi od nas tražili da stanemo zarad rutinske kontrole. Predložila sam da se možemo približiti tom delu puta da vidimo da li je policija zaista tamo, i ako jesu da zamenimo mesta kako bih ja vozila. To je bilo jedino rešenje pošto ja nisam pila alkohol.

Složio se sa mojim predlogom. Zamenili smo se i ja sam sela na vozačevo mesto. Došli smo do mesta gde je trebalo da bude policija i tamo su i bili. Tražili su od nas da stanemo. Pitali su me da li sam pila alkohol i samo sam im odgovorila da ne pijem. Policajac je bio zadovoljan i pustio nas je.

Kako smo krenuli dalje, pitala sam Džona da li želi da sada zamenimo mesta u kolima ili želi da ja nastavim da vozim. Zamolio me je da nastavim.

Došli smo do mosta na Savi, prešli smo ga, a blizu semafora ispred nas je bio autobus. Autobus je trebalo da prođe kroz zeleno svetlo, ali umesto toga, zaustavio se. Put je bio klizav, brzo sam zakočila i malo udarila u autobus prednjim delom auta. Nisam očekivala da će autobus stati!

U početku sam bila šokirana: „Ma, da li se šališ? Da li se ovo zaista događa?!“ Vozač autobusa je izašao iz autobusa. Džon je takođe izašao, a ja sam ostala u automobilu gledajući ih kako razgovaraju. Obično, kada se dogodi bilo koja vrsta saobraćajne nezgode, treba obavestiti policiju, posebno kada je u pitanju javni prevoz. Odjednom je vozač autobusa neočekivano rekao: „U redu, biće sve u redu, nastavimo.“

Izbegnuta je višesatna drama koja bi se dogodila sa policijom, dodatni troškovi koji bi se definitivno desili za mene! To je uštedelo nekoliko sati mog vremena koje je trebalo da iskoristim mnogo efikasnije.

Nastavila sam vožnju prema svom domu koji je bio udaljen samo nekoliko minuta. Glasno sam pomislila: „Nešto veliko je sprečeno“. Džon nije progovarao – logično. „Svašta sa mnom“, pomislih, „kako bi to mogao shvatiti neko ko živi eksterno orijentisan život?!“ Dok je pokušavao da oda osećaj smirenosti, mogla sam da osetim njegovu ljubav prema automobilu i njegov bol. Rekla sam mu: „Ne brini, ja ću se pobrinuti za troškove.“

Rastali smo se. Osećala sam (i ne samo osećala – znala sam!) da ovde ima još nečega! Kad sam ušla u kuću, odmah sam sela i ušla duboko u meditaciju da vidim šta se tačno dogodilo. Kroz dugogodišnju Mai-Tri praksu rada sa ljudima koju vodi Mohanđi i kroz svedočenje opipljivim rezultatima kao dokaz da ništa od toga nije mašta ili halucinacija, a posebno nakon MTM obuke koju sam nedavno završila, uspela sam da dobijem dublji uvid u to kako te stvari zapravo funkcionišu i kako Mohanđi radi u različitim dimenzijama i stvarnostima. Tako da, zaronila sam unutra da shvatim šta se zapravo događa.

Neverovatno, naravno! Baš kao i svako drugo iskustvo koje moj život čini čudom!

Džon, koji je sedeo pored mene u automobilu, trebalo je da doživi fatalnu saobraćajnu nesreću kao deo svoje sudbine – to mi je bilo jasno vidljivo. Ta karma je drastično smanjena Mohanđijevim delovanjem kroz mene. Znala sam da Mohanđi to radi svakodnevno, u tišini, tako da većina toga nije poznata, viđena ili shvaćena, ali za nekoga ko čak ni ne poznaje Mohanđija… Mohanđi je blagoslovio Džona time što je ovaj karmički događaj sveo na malu štetu na braniku.

Takođe sam stekla uvid da će Džon negde u budućnosti saznati šta je trebalo da mu se dogodi, preko astrologa koji će mu ispričati o fatalnom događaju koji se nalazio u njegovoj natalnoj karti. I na kraju sam mogla da vidim u svojoj jasnoj viziji kako mu astrolog objašnjava da je ovim današnjim događajem fatalni ishod raščišćen i poništen.

Budući da Džon verovatno ne bi razumeo istinu koja stoji iza onoga što je za mene bilo očigledno, bilo mi je jasno da mu to nikada neću reći. Činjenica da znam kakav je to ogroman blagoslov bio i da je živ, zdrav i srećan mi je dovoljna. Lakše ćemo srediti troškove. Zaspala sam sa najdubljom zahvalnošću Mohanđiju što je fizički spasao život delujući kroz mene.

Dakle, ovo je samo početak priče…

Sutradan je Džon odvezao svoj automobil do majstora da proveri šta treba popraviti. Rekli su mu da će im trebati nekoliko dana da ispitaju sve, ali su sigurni u neophodnu popravku sledećeg: senzori za parkiranje, branik i jedno svetlo. Čim mi je to rekao, primila sam sliku njegovog automobila koju mi je poslao.

Kao što svi već znamo, što je i naučno dokazano i kako sam iskusila u svom radu – sve je energija! Pa, kao Mai-Tri i MTM praktičar, zašto ne bih poslala isceljenje automobilu, baš kao što to radim sa ljudima?

Kada sam počela, mogla sam jasno da vidim Mohanđija i druge Majstore kako popravljaju automobil. Mogla sam da ih vidim kako zasebno popravljaju parking senzore. (Smešno je što je u srpskom jeziku reč „Majstor“ ista reč koja se koristi za svakoga ko popravlja stvari, poput mehaničara, vodoinstalatera itd.)

U potpunosti sam im sve prepustila – neka bude šta treba da bude, platiću za sve što je potrebno.

Prošlo je nekoliko dana, a Džon me nije nazvao da me obavesti o stanju automobila, pa sam mu poslala poruku: „Ima li nešto novo? Kakva je situacija sa automobilom?“ Odgovorio je rekavši: “Čekam da me majstor sutra obavesti šta nije u redu sa parking senzorima.” Pomislila sam u sebi: „Kako to?! Videla sam da Majstori rade nešto na popravci parking senzora!“ U svakom slučaju, zaustavila sam se na trenutak i predala sve Mohanđiju. U sebi sam rekla: „Ako Mohanđi želi da se ovo popravi, neka tako bude. Ako ne, u redu je, platiću za to.“ I odgovorila sam Džonu da ću sačekati da se sutra čujemo.

Džon mi je poslao poruku sledećeg dana, u ponedeljak, 17. avgusta 2020, rekavši: „Sa parking senzorima je sve u redu, otkačen je samo jedan unutrašnji kabl. Kako sam mislio da će biti, ovo je na kraju ispalo SJAJNO! Naplatili su mi 150 evra za popravku.“

Kada sam videla ovu poruku, sa suzama u očima sam se nasmejala, znajući šta su sve Mohanđi i Majstori učinili za nas tokom celog ovog procesa. Prvo, spasili su život ovoj osobi i smanjili efekat njene karmičke agende, naterali su vozača autobusa da odustane od ideje da pozove policiju i učini to velikim i skupim procesom za nas, i na kraju – popravili su automobil!

Samo sam ga zamolila: „Pošalji mi svoj bankovni račun.“ Rado ću platiti 150 evra za Mohanđija i Majstore koji su nas sve iscelili.

I, priča se nastavlja…

Dan kasnije, 18. avgusta 2020, ponovo sam srela svoju prijateljicu Ellu. Proteklih dana nismo bile u kontaktu. Međutim, ona je bila u kontaktu sa Džonom, koji joj je rekao o mogućim troškovima popravke od 2000-3000 evra! Pošto ona poznaje Mohanđija, rekla je Džonu: „Ne brini, sigurna sam 100% da neće ispasti toliko.“ Pitao ju je kako je tako uverena, ali ona nije dalje objašnjavala. Znajući kako se Mohanđi brine o meni pri svakom koraku i kako joj je spasio život dok se davila u moru, u sebi je pomislila: “Nemaš pojma čije je ona dete.”

Ispričala sam joj sve što sam doživela proteklih par dana, uključujući i to da je Džon trebalo da umre u fatalnoj nesreći ili da zadobije teške povrede, i da će u budućnosti biti upozoren na ovaj događaj i biće mu objašnjeno da se ovim što se dogodilo taj događaj poništava.

Zadrhtala je. Rekla mi je da je pre nekoliko dana srela Džona i da joj je rekao da su mu to astrolozi ranije već ispričali. Rekli su mu da mora biti oprezan sa automobilima i saobraćajem, jer će mu se u životu dogoditi velika saobraćajna nesreća. Međutim, voleo je automobile koliko i život, i nije znao šta da radi.

Malo ko je znao da će se Mohanđi umešati i potpuno promeniti njegovu sudbinu. Nažalost, ljudi obično ove stvari shvate mnogo kasnije, ako ih ikada i shvate.

Samo da napomenem da se, baš kao u Mai-Tri i MTM, Mohanđi meša samo kada je to karmički dozvoljeno. Uvek to čini uz saglasnost sa svetim karmičkim zakonima ili slobodnom voljom osobe.

Kako se ovi blagoslovi dešavaju ljudima? Nesebični postupci iz prošlosti ili predaja. Ova konkretna osoba možda nije direktno povezana sa Mohanđijem, ali njegovi prošli postupci privukli su milost u njegov život i dozvolili da se ovo dogodi.

Kada je neko pitao Krišnu: „Šta je sa onima koji nisu povezani s tobom, a ponašaju se nesebično i čine dobro za svet? Da li i oni primaju vaše blagoslove?“ Krišna je rekao: „Onaj koji čini dobro za svet, ja sam s njim i podržavam ga bez obzira da li mi se moli ili ne.“ Ovde je upravo takav slučaj. Kada činimo dobro, nesebični smo i ljubazni, volimo i saosećamo, kada je naša predaja duboka, bićemo obasuti mnogim blagoslovima.

I na kraju, kako sam u ovoj situaciji (i mnogim sličnim situacijama) jasno videla Mohanđijev rad? Moje jedino objašnjenje može biti predaja i povezanost sa Njim, koje ne kompromitujem bez obzira na to šta mi se događa u životu. Ako se povežemo sa Majstorom bez ikakvih očekivanja, vrata njegove svesti će se automatski otvoriti i moći ćemo da iskusimo sve više i više njegovih čuda. On će se pobrinuti za sve, uvek i zauvek.

Originalno iskustvo na engleskom jeziku možete pročitati ovde.

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Komentariši